Designfetisch: Svenska rollformulär

Svenska rollformulär genom tiderna, publicerade i slumpad alfabetisk ordning. Endast första sidan av rollformulären visas eftersom …. det råkade bli så.

Saknas: Westerns 2:a utgåva , Noctum version 2, Skymningshem, Eon 1 och 2, Drakar och demoner 6 (2000 års utgåva), Terone … och säkert en massa indiespel och annat som jag glömt.

Har du ett rollformulär som saknas? Mejla till magnus@piruett.se.

 • Crant

  Måste säga att av dessa så är nog Mutant 2089 min favorit men det ligger nog lite nostalgi bakom denna åsikt. Annars så har En Garde snygga formulär.

 • hjkhjk

  Mutant rymd fulast eller vad tycker folk? Annars kan man konstatera att det blivit snyggare allteftersom

  • NeoTech 2 toppar nog Rymd i fulhet … även om det är jämt.

  • Däremot vinner Saga priset för mest omotiverade övertoning.

   • Arfert

    Ha ha, tack… ser bra ut på min svartvita skrivare dock.

   • Arfert

    Ha ha, tack… ser bra ut på min svartvita skrivare dock. Men du har rätt, det där borde fixas snarast.. hur fan tänkte jag?

 • Petter B

  Känns ju faktiskt också som exposé genom olika redigeringsprogram. Generellt sett har det blivit snyggare. Men Kheelatar är verkligen fulast. Gillar Mutant 2 mest för det där 80-talsaktiga, kitschiga typsnittet som utstrålar ”framtid”. Men bäst är nog faktiskt några av de allra nyaste. Oskriva Blad eller Evolutionens Barn kanske.

  • Petter B

   Påminns för övrigt om hur otroligt onödigt Drakar & Demoner Gigant var. Men som 14-åring tyckte jag att det var avancerat och tufft, så jag skaffade självklart lådan.

   • Henrik Eriksson

    Köpte aldrig rollformulären till Gigant. Blev aldrig tal om att skaffa borgar eller arméer, även om fältslagsreglerna användes vid tillfälle. Diggade dem rätt hårt. Speciellt detta med krigsbyte.

  • Arfert

   Frågan är vilka program som använts (vi kan ju ha en gissningstävling).. de flesta av de äldre är nog gjort i tidiga versioner av Quark Xpress eller Pagemaker eventuellt… de efter år 2000 är sannolikt gjorda i Indesign…

   Nåt annat program?

   • Tejp och typometer?

    • Arfert

     De allra äldsta, pre mac/pagemaker, är nog gjorda med sättningar, skalpell, vaxmaskin, reprokamera och pannå. Alternativt delvis med en IBM Composer som alternativ till beställda sättningar. En del gnuggisar kan vara med på ett hörn också.

     • Abu Nimr

      Helt rätt. Alla de metoderna användes hos Ä-spel 1985-86.

 • Franz Ung

  Snyggast var Noir tycker jag. Fulast var utan tvekan Mutant Chronicles, med den onödiga, tråkiga bården på vänster sida. Sedan tycker att det är riktigt kul att första Drakar och Demoner har en bild på liemannen på sitt rollformulär! Det var ju uppmuntrande liksom…

  • Franz Ung

   Oj, jag menar ”tråkiga bården på HÖGER sida”:p

 • Kosta

  Svårt att säga, när man kommit till slutet har man glömt de i början. En gardes nyare verkar snygg.

  Andra reflektioner – finns inte det som används i spel på framsidan, går det ju bort oavsett snygghet. A5 formulär gick iaf att få upp sida vid sida på en A4. Mao saknas stridsvärden/vapen går det ju fetbort ;)

  Sen kan man väl i ärlighetens namn inte jämföra Indie och grad, den första har ju mkt mindre data att få dit – där e klart EB och Utpost snyggast.

  Kom på att jag ändå gillade SWs formulär :)

  • Crant

   Själv tycker jag om formulär med flera sidor så man får plats med mer stuff. Men jag är lite av en fetischist när det kommer till mina formulär.

 • Kosta

  Matiné har förresten pressat in mest data i kanterna – kanske bra att ha, men jag blev lite illamående, eller så var det pendeln…

 • Rabat

  Det mest anslående är väl hur många av formulären som är verkligt chockerande fula. Personligen tycker jag att DoD: Chronopia-formuläret är bäst, något oväntat, och att En Garde 3, Gemini och Noir är de mest frånstötande anskrämliga, men det är inte många av formulären överhuvudtaget som tar sig över ”Frågeformulär om tidigare åkommor, sovjetiskt sjukhus c:a 1975”.

  • Medhåll, DoD Chronopia har ett smutt karaktärsblad. Matiné sant lite olika inkarnationer av Mutant är onekligen fulast.

  • Jag jublar om du tycker att Noirs formulär andas ”sovjetiskt sjukhus 1975”! Det var bland det finaste du kunde säga. =)

   • Rabat

    Tyvärr menade jag bara att det var mindre tilltalande än ett sådant. Inte ser väl Geminiformuläret ut som något man hittar på ens den mest metal av vårdcentraler?

   • Petter B

    Ja, det hade jag också tagit som en komplimang. Sovjet var hemskt på många sätt, men inte vad gäller grafisk formgivning. Jag har bla ett sovjetiskt sockerpaket hemma. Oerhört snyggt.

 • Det är lite intressant att se hur olika folks smak är. Själv har jag svårt för formulär som saknar avgränsningar. Till de hemskare hör helt klart Matiné, Evolutionens barn plus ett par som man undrar vad de tänkte, som Mutant Chronicles (den med bårdern), Neotech 2 och Drakar och Demoner Expert (det nya grå). Till de bättre tycker jag nog hör Noir, DoD: Chronopia, Gemini, En Garde! III och Mutant Chronicles (det nya).

  • Dante

   »Till de hemskare hör helt klart […] Drakar och Demoner Expert (det nya grå).«

   Ja, fy fan. Inte ett av mina stoltaste ögonblick.

 • …och så har vi ju Sverok:s gamla Scenariobanken med hemmaknåpade varianter, inklusive mitt vansinniga bidrag till Drakar och Demoner Expert.

  http://bank.sverok.se/index.php?content=folders

 • De äldre formulären (typ -86 och tidigare) tycker jag är rätt charmiga, men så är jag allmänt svag för retro. De formulär jag tycker är tråkigast är de från sent -80 tal… och eftersom mycket av det som kommer efter ser i princip likadant ut fast med mer krams så hittar jag inte så himla många favoriter.

  Designmässigt gillar jag Utpost och Evolutionens Barn, men som sagt är det inte så mycket man behöver få in på de formulären heller. Jag tycker dock att det ofta är en jäkla massa onödigt på ett vanligt rollformulär. Jag skippade t.ex. en hel del från originalformuläret när jag började göra egna formulär till Saga. (två av dem finns förresten på sagagames.com för nedladdning)

  I botten på min lista ligger nog Neotech 2 – inte för att jag nödvändigtvis tycker att det är fulast per se, utan för att jag tycker det ser rejält avskräckande ut. En del fula formulär (Kult, Mutant Rymd) är ju ändå fullt användbara, så de hamnar ändå inte lika lågt på listan.

 • Edit: La till formulär för Skuggornas mästare (Ragnarök speldesign, 1988) och Western (Lancelot games, 1989). Tack Henrik B!

  • Henrik B

   Det var så lite :-)

 • Vad jag i allmänhet skulle vilja veta om rollformulären är vem som designat dem. Vem ligger t.ex. bakom Kult-formuläret, eller Samurajs?

  • Arfert

   hmmm…. Stefan Thulin på Target kanske?

  • Tja, vissa vet vi ju. Evolutionens Barns, till exempel, lär ju jag ligga bakom =)

  • Noirs personakter togs fram av Rikard Jespersen, på mitt koncept ”som om det är en överbyråkratisk myndighet som håller reda på medborgarna”. Det syns inte riktigt på den sida som presenteras här, men formuläret är fyrsidigt där fram- och baksida fick en enfärg papp-mappsfeeling.

 • Ännu fler formulär inlagda: Höstdimma, Operation Fallen Reich, Coriolis, Svenil rollspelet.

 • Peter

  Synd att bara ”nya” M:UA finns med då jag tycker att den gamla är snyggare. Dessutom tror jag att det finns en vitbårdad ”printer-friendly” version som är snyggare än den murriga svarta.

  • Vet du var man kan hitta den gamla versionen? Jag kunde inte hitta den någonstans.

 • Pingback: Tweets that mention Designfetisch: Svenska rollformulär -- Topsy.com()

 • Max

  Jag förvånas fortfarande över Stjärnornas Krig föredömligt enkla formulär.

 • Kosta

  Coriolis är ju snyggt, men jag e ju fanboj så ;)
  Samtidigt är den ett helvete för en bläckstråleskrivare…

 • Peter

  Och så den obligatoriska följdfrågan: hur står sig svenska rollformulär i den internationella konkurrensen? Kanske idé till nästa tema!

  Särskilt roligt om man kan gräva upp formulär till Die Schwarze Auge eller (ryys) Nephilim och andra europeiska spel. Mitt internationella favoritformulär alla kategorier måste nog vara det till det gamla nedlagda franska tempelriddarspelet Miles Christi http://leschimeres.free.fr/images/Miles%20Christi1.jpg

 • Arfert

  Nu ser man ju tydligt att Fallen Reich lätt har det snyggaste formuläret.

  Utan konkurrens.

  Har svårt för formulär men en massa svart överallt, förresten.

 • Jag älskar det röda Drakar och Demoner formuläret. Enkelt, snyggt, nostalgiskt. Det kan inte bli mycket bättre. Det är också ett av få formulär som lämnar mycket plats till rollpersonen namn.

 • Uppdaterat: En Garde! (1987 års version), det nya rollformuläret till Saga, samt formuläret till det ännu inte utgivna Fantasy!

  Tack Magnus P och Arfert.

  Även tack till Anders B för Höstdimma.

  • Det blev bra – Fantasy!, menar jag då.

 • Hur kommer det sig att varken Neogames eller Rävspel har några rollformulär tillgängliga online? Det är mycket märkligt.

  • Dante

   Några formulär för nedladdning har de inte, men däremot bilder på formulärens framsidor. Vilket torde duga för detta ändamål.

   Western (v3, tror jag)

   Gondica

   • Ah… tackar.

    • Arfert

     Såg att Neo har lagt ut Eon-formuläret!

 • Dennis

  Mutant2 forever
  Vad de än säger och vad de än publicerar
  Mutant 2 regerar

  /SL

 • Nytt sen senast: Gondica, Version Noll, Action!, Western 3.

 • Andreas

  Jag undrar varför postadress är så förtvivlat viktigt i Skuggornas Mästare? :) F ö har jag jagat det i pappers- eller pdf-format bra länge nu. Verkar stört omöjligt att få tag på.

  Som nån sa innan så har ju de gamla Target Games-formulären en nostalgisk pallplats. Dock så fanns det två aber med dem när man var ung och fattig; De var dubbelsidiga (och få kopiatorer klarade det) och de var i färg, och gärna orange… Jag har suttit med ett antal återvunna och söndersuddade originalformulär i mina dagar…

  Räknas inte det utökade rollformuläret i Sinkadus med alla nya grundegenskaper :P

  • Andreas

   Glömde säga att Stjärnornas Krig är riktigt snyggt, fångar känslan bra tycker jag. Rent allmänt var det ett rollspel som jag gillade skarpt, men spelade för sällan.

  • Henrik B

   Vad är det för pengar man snackar för ett pappers-exemplar?

   • Andreas

    Jag kommer inte ihåg vad ett block med rollformulär kostade 1990, men det var mycket pengar för en tolvåring.

 • Galleriet uppdaterat med Splatter! (Tack Bortom-Robert.)

 • Magnus

  Ur nostalgisynvinkel vinner nog Drakar och Demoner från en tid då det var alldeles för dyrt att köpa rollformulär. Men annars är det nog Western 3 som jag gillar bäst. Gillar utförliga rollformulär helt enkelt.

 • Thomas A

  Kul genomgång. Jag vill inte komma med jobbiga beställningar, men… du kan inte lägga upp dem i kronologisk ordning så att man lättare kan se utvecklingen?

  För övrigt saknar jag specialversionen av DoD Experts rollformulär som publicerades i Sinkadus, det som inkluderade Dag Stålhandskes alla undergrupper till grundegenskaperna! :-)

  • Tanken har slagit mig. Jag ska se om jag hinner fixa det i kväll eller i morgon. Krävs aningens research för att ta reda på alla utgivningsår.

 • Personligen tror jag att något formulär kommer slå den nostalgikänsla som Chronopia har för mig. Det rotade sig djupt i själen när det kom för mig. Mutant Chronicles andra upplaga gillar jag också. Överlag så har jag inget emot bloatade formulär med massa krimskrams.

  Fast jag är mest glad över att ingen dissat Bortoms formulär. Alltid härligt veta att man inte är sämst. :)

 • Tack Mylingspel-Tina för: Ansgar, Drakar & demoner 6 (reviderad), första versionen av Mutant UA, NeoViking, Noctum 1, Pomedia, Svarta korpen, Tellus och Vägen.

  • Arfert

   Svarta korpen är visserligen ett trevligt spel, men det är inte ett rollspel, utan ett figurspel.

   • Det har vissa rollspelselement, bland annat erfarenhet, förmågor och liknande, plus att kampanjer uppmuntras tillsammans med lätt rollspel innan och mellan scenarier. I vilket fall som helst varnade jag Magnus och lät honom avgöra om det skulle vara med. =)

    • Arfert

     … ja lite som D&D Miniatures och liknade spel.

 • Peter

  när kommer omröstningen?

  • Peter

   gött :)

 • Pingback: Rösta: Vilket är det snyggaste rollformuläret i svensk rollspelshistoria?()

 • D-man

  Slås inte ni också av den imponerande mängd rollformulär som producerats? Oavsett hur de ser ut, tycker jag blotta mängden är överväldigande (på ett bra sätt). Inte illa för ett land med en förhållandevis liten marknad som Sverige. Det kanske finns hopp för hobbyn trots allt. =)

  • Det slår mig också hur många av formulären som är helt oanpassade för att skriva ut eller kopiera. Coriolis-formuläret skulle döda min bläckstråleskrivare, och de gamla Äspel-formulären var helt omöjligt att köra i en kopiator.

   Jag föredrar formulär som inte ruinerar mig i bläck-kostnader. :)

   • Kosta

    Det finns så klart en printervänlig variant av Coriolis rollformulär att ladda ner :)

   • D-man

    Visst var det så. Mina spelare var alltid sura för att de inte fick mina köpta formulär till EDD, utan var tvungna att hålla tillgodo med de kopierade. Där alla färglagda fält blivit gråsvarta i kopieringen och det knappt gick att läsa vad som skrivits där.

    Ironiskt också att jag har kvar de allra flesta av de köpta formulären…

   • Andreas

    Men kan det inte ha varit ett medvetet drag för att minska piratkopieringen, och inte bara för att det var fräcka (”fräckt” är väl f ö ett typiskt 80-tgalsuttryck?) färger?

    Vad kostade ett block med formulär anno dazumal? Det finns säkert nån som sitter och suger på en gammal katalog från Tradition (jag kommer även ihåg när Traditions ”katalog” bara var ett par vikta A3 :)

    • Det kan det, för all del… men problemet med färgformulär är att de är så uniformt helvetiska att skriva och sudda på. Ofta får formulärskaparen för sig att lägga mönster eller skit på skrivytan, till exempel, eller att man inte skulle vilja skriva saker i marginalerna.

     För egen del betydde köpformulärsbuntarna mest att jag nedtecknade en hel del rollpersoner i anteckningsblock, när uppkopierade inte fanns att tillgå. Turligt nog var ju Mutant Chronicles’ formulär till första utgåvan förutom estetiskt fulländade också helt OK att köra i kopiator. Plus att boken ändå ramlade sönder, så man behövde bara smita in med just de sidorna löst in till skolans kopiator =)

 • Franz Ung

  Nu när lite fler formulär lagts upp måste jag säga att jag älskar formuläret till Splatter! Personligt och speglar spelets tema utan att bli ”för mycket”.

  Tellus hade kunnat vara snyggt om det inte var för att de flippat grundegenskaperna (why???) samt att jag inte riktigt gillade ”ramen”.

  Båda Westernformulären var förträffliga, men jag gillar nog det första lite mer.

  Pomedias rollfprmulär var riktigt riktigt tråkigt.

  Ansgars rollformulär var helt okej, men svärdet ser lite malplacerat ut och passar liksom inte in.

  Skuggornas mästare var lite konstigt tycker jag. Med tanke på titeln borde rollformuläret ha en mörkare design.

  Jag gillar Svenil Rollspelets forumlär. Festligt, utan att bli ”för mycket”.

 • Ni glömmer väl inte att rösta på det snyggaste rollformuläret?

 • Anders Norén

  Strängt taget är inte Gigant-formuläret något rollformulär, det är ett länsformulär. Och apropå Gigant så innehöll det även ett djurformulär.

 • Jerker

  Jag vill svara två gånger. Om jag inte visste vad ett rollspel var skulle jag bli mest nyfiken om jag fick MC2 eller Fallen Reich slängt i ansiktet.

  Som gammal gamer säger jag En Garde 3 eller Fallen Reich. De ser både snygga och funktionella ut (jag har inte spelat något av spelen). Eller KULT (som jag vet fungerar bra).

  Fallen Reich ligger alltså bra till.

 • Jag inser att jag hade tyckt Götterdämmerung-formuläret hade varit skitsnyggt om det handlade om mentalsjukhus under 17-1800-tal och (detta är det viktigaste) det inte var fler sidor än denna första.

 • Lloyd

  Promenadseger för trudvagn skulle jag nog säga.

 • mickenyfiken

  Den mutant logga med orange toning tycker jag är sjukt snygg. Vet inte om det är tänkt så men de höga bokstäverna påminner om skyskrapor och mitt i prick då det gäller estetik. Formuläret ser fortfarande okej ut men man märker att den på till gränsen hemska färgen var dåtidens sätt att försöka göra formuläret attraktivt med de begränsade möjligheter som fanns.

  Lite av en dod6 fanboy jag tackvare snygga böcker och illustrationer.
  Men jag har alltid gillat Dod6:expert formuläret som man fick med i spelarmapen. Tydligt, enkelt och sparsamt med krusiduller resulterar i ett riktigt snyggt formulär. Gillar också enkelheten i DodT formuläret som följer med i boxen, däremot gillar jag inte riktigt det köpte så mkt då jag tycker det är OVERKILL med ornament. Är knappt något rollformulär kvar och det är heller inte lika praktiskt som det i boxen.

 • mickenyfiken

  Sen måste jag tillägga att jag verkligen ÄLSKAR den svenska versionen av Star Wars. Loggan är supersnygg och Star Wars måste vara det enda amerikanska namn som låter bättre och häftigare på svenska:

  Stjärnornas Krig.

  SÅ EPISKT!! (helt klart värt dubbelposten)

  • Grov

   Nu är det bra länge sen jag spelade det, men om jag slänger en snabb flukt på rollformulärens uppbyggnad, ser jag att Stjärnornas Krig var väldigt enkelt och funktionellt. Speglar bra i rollformuläret hur ”svårt” det var att spela. Precis som Sagan om Ringen gör i sin fyra kolumner breda ruta för grundegenskaperna – visar hur tabellglatt det var.

   Vilket rollformulär speglar bäst sitt spel i Spelbarhet?

   Och när får vi ladda upp våra snyggaste hemmabyggen Magnus?

   • Grov

    Och med Stjärnornas Krig och ”svårt” menar jag såklart tvärtom – det var faktiskt mycket lätt att ta till sig och mekaniken enkel.

 • mickenyfiken

  Jag tycker att ett bra regelsystem i princip ska förklara sig själv igenom att man bara tittar på rollformuläret.

 • Biko

  Alla En-Garde (utom den allra första) är ju riktigt fina.
  Den mörkbruna Eon är ju jättejobbig, antar att den är lite tydligare i tryck.

 • Henrik Eriksson

  Vad är det för rollformulär som har liemannen på sidan? Är det ett mycket tidigt drakar och demoner formulär? Karaktärsblad… direktöversättning av Character Sheet.

 • Henrik Eriksson

  Slås även av att många rollformulär är för mig helt okända. Svärd och Trollkonst? Operation Fallen Reich?

  • Svärd och Trollkonst verkar vara ett spel som bara publicerats på nätet: http://rpglab.net/zadrith/sot/index.html

   Operation: Fallen Reich är väl däremot det största släppet i den svenska rollspelsvärldens sedan typ… Noir, så det är bättre jobbat att råka missa det. :)

   • Henrik Eriksson

    Tja, jag slutade mer eller mindre intressera mig för den svenska rollspelsmarknaden efter 1991 års upplaga. Så jag håller inte riktigt koll på den. :)

 • Brandin

  Mitt favoritblad kommer nog alltid att vara de första DoD-formulären, (den med dödsängeln samt den första röda), då det var det första rollspel jag kom i kontakt med.
  Men mest imponerad blev jag av Westerns rustika fyrsidiga då det gav en oerhört trevlig tidsenlig känsla.

  Däremot saknar jag några utgångna Trudvangformulär.

  * Ett finns att hämta på deras ‘gamla’ sida som lyckligtvis fortfarande går att komma åt
  Tillbehör > Trudvang Rollformulär
  http://www.riotminds.com/material.asp

  * 6-4010 Rollformulär
  http://www.riotminds.se/produkter/rollform/

  * 6-13010 Rollformulär (reviderad utgåva)
  http://www.riotminds.se/produkter/revroll-form/

 • Roligt att se alla dessa! Verkligen lustigt med Drakar och Demoner första utg, då det karaktärsbladets texter i stort sett är svenska (dåliga) översättningar av Chaosium’s WoW (Worlds of Wonder)-fantasyPCblad.

 • Ser att du inte har Kheelatar (eller hur det nu stavas) tror jag har nått liggandes någonstans….

  • Dante

   Jo då, det ligger där. Första kolumnen, åttonde raden.

 • Åh missade den…. sorry ^^ å tack mycket bra sida, den väcker många minnen….

 • ne

  …men ondast i ögonen (eller hjärnan, kanske) gör ändå rollformuläret till Matiné. Det kanske sparar en jävla massa träd, men en miljon sifferserier spridda över hela formuläret gör fan att mina ögon går i kors.

 • Lars Krantz

  Varför är inte mitt favvospel KULT med? Glömdes det bort? Var det för fult?

 • Lars Krantz

  Förlåt. Nu såg jag det.

 • Steven Källberg

  varför visas bara framsidorna? Tror jag har Eon 1 & 2 karaktärsblad liggandes gömt nånstans=) Ska se om man inte kan trolla fram dem o scanna in shiten och maila dig dem=)

 • Pingback: Day 01 – Introduce yourself « What about the What?()

 • Fantastiskt jobbat! Vilken skatt!

 • Oj. Hyfsat nostalgiska saker ni har hittat. Blir ju sugen på att ta fram mina gamla t-10:or och lattja lite igen.

 • Pingback: Book me up! » Blog Archive » Go then, there are other worlds than these()

 • Sedan några dagar tillbaka är din lista inte komplett. Jag talar naturligtvis om det nya rollformuläret till det drakar och demoner: digital. Jag tänkte först skriva om det själv, men så kom jag på att du har en lista för sånt här. Utan att säga för mycket så tror jag att fulmuläret förlåt formuläret skulle kunna skaka om en del i topplistan.

  Formuläret finns på http://online.riotminds.se/rollformular.pdf

 • Pingback: Året som gått på Piruett.se | Piruett()

 • Pingback: Go then, there are other worlds than these | Book me up!()

 • Julia

  Jag tycker att ni ska ha med baksidan av pappret okså så man kan se den.

 • Johan

  Varför är baksidan av Drakar och Demoner Expert inte med? Det villa bli super bra vis de också var med! (Jag är danska, så där är kanske felstavninger i min kommentera)

 • Nu finns ännu ett nytt svenskt rollformulär – det till Svavelvinter – som då kallas Karaktärsblad. Kolla in på:

  http://www.frialigan.se/2012/och-nu-ett-rollformular/

  Och kom gärna med synpunkter!

 • ingemar

  Vilken kulturgärning! Man tackar och bockar.

 • Niklas

  Svavelvinter måste in.

  • Kanske dags att göra ett nytt inlägg på detta tema.

 • Johan Retsler

  En polare hävdar att rollformulären till Mutant var lila, vilket jag säger emot att de var. Lila rollformulär förekom, jovisst, men inte i den ursprungliga boxen. Någon som säger emot eller någon som håller med?

  • Jag har också för mig att de första Mutant-formulären var lila.

   • Andra boxen — den som är lite tråkigare och utan prismastrålarna och 70-talsfrisyren — och de lösa blocken hade lila rollformulär i alla fall. Fick aldrig något oranget

 • Wastelandsformuläret var ju 4 sidor om jag inte missminner mig, med allt möjligt att hålla reda på; vilken färg på tuppkammen? Hur många hagelpatroner? Chock, Skada, Permanenta men osv…

 • Herr Missnöjd

  Är det bara jag eller saknas baksidan till DoD 6 (reviserad)?

 • Pingback: Välkommen hit | Piruett()

 • Skulle vara kul att se baksidan också – Drakar och demoner 1991 har en väldigt bra baksida med en siluett av en mansfigur som är väldigt lätt att rita på sin utrustning på