Rösta: Vilket är det snyggaste rollformuläret i svensk rollspelshistoria?

Just nu finns det över 70 olika formulär i  mitt galleri av svenska rollformulär. Det har varit väldigt många åsikter om vilket som är snyggt och vilket som ser ut som kräks. Åsikter schmåsikter, säger jag! Nu är det dags att ta reda på sanningen. Nu ska vi ta fram ren fakta och kora rikets snyggaste rollformulär genom tiderna!

Så om du inte redan har gjort det, kolla in alla rollformulär här, och rösta sedan på din favorit nedan.

Edit: 2014-11-11: Pollen avslutad sedan länge och ingen minns vem som vann.

 • Revolvermannen

  Kan du inte lägga till rollformulärsgalleriet som ytterligare en flärp där uppe bredvid Rubiconmåndag?

 • Petter B

  Är jag blind eller finns inte Fallen Reich med?

 • Fan, det kanske är nostalgin som gör sig påmind, men jag tycker nog fantiskt att Mutant Chronicles’ rollformulär är ruskigt snyggt. Första utgåvan, alltså.

  Jag räknar dock med att inte få så många röster för Evolutionens Barnformuläret… har förstått att det inte tilltalar alla =)

 • Peter

  Jag var väldigt nära att kryssa Svenils överaskande snygga rollformulär, men i slutändan fick det bli ryggmärgen som talade med M:UA – mest därför att jag ser det som en uppsnyggad version av de klassiska 80-talsforumlären

 • Nostalgi och bling verkar gå bra… :)

  • Arfert

   tydligen.. bling är inte min grej när det gäller formulär, jag avskyr formulär med en massa svart överallt… Är dålig funktionaliet dessutom.

   Och nostalgi är ju en icke oviktig faktor, uppenbarligen… De gamla formulären är ju ”kul nostalgi”, om man ska vara snäll (jag gillar liemannen).

   Men snygga är att ta i.

   • Peter

    Jag tycker att vissa av dem är snygga – enkla helt enkelt. Många senare (och särskilt många 90-talsformulär) känns överarbetade

 • D-man

  Varför får inte Noir fler röster? Jag tycker om det, för dess byråkratiska utseende. Det framgår bara delvis av förstasidan, men det fullständiga formuläret består av ytterligare tre sidor (1 sida stats, 2 sidor för egna anteckningar) på samma tema.

  • Arfert

   Gillar också Noirs formulär… det är bra. Mycket bättre än nostalgitripparna.

  • Hehe, själv tycker jag Noirs formulär är fult som stryk. :P

   • Jag också. Plus att formulär som måste vara på tre sidor får underkänt för mig… redan två är egentligen för mycket =)

 • Franz Ung

  Jag velade mellan Noir och Splatter, och till sist gick rösten till Splatter. Kladdigt, stilrent och på något sätt lekfullt.

 • för övrigt tycker jag att den här omröstningen är lite tråkig. Svaret är liksom givet: De flesta röstar efter nostalgin. Jag tycker att det vore MYCKET mer intressant med en omröstning om vilket som var fulast!

  • Borde inte det bli det alternativ som får minst antal röster?

   • Arfert

    Nej det tror jag inte alls… många får nog inga röster alls för att de som röstar inte har någon relation till de spelen.

    • Hm. Då kanske det blir en ny omröstning sinom tid.

    • Men det är ändå en väldigt stor spridning på rösterna.

 • Henka

  ”Götterdämmerung (-4%, 0 Votes)”

  -4% ?

 • Wargaz

  Blev lite förvånad; En Garde formuläret fanns i flera, nästan identiska, upplagor. Är det meningen?
  Bara en stilla fråga eftersom att jag tyckte det var väldigt snyggt med grundegenskaperna i centrum, den gotiska texten och bakgrunden. (^.^)
  Aldrig läst det dock, nu vart jag intresserad, även om Det Sjätte Inseglet var det mest enkla och var mer i min stil… inte prövat det heller iof. :P

  • Tack för det goda betyget, skoj att det verkar vara några som tycker om formulären trots att jag är en amatör när det gäller att skapa rollformulär.
   En Garde! III-formulären finns i två varianter för att det ena kommer från förhandsutgåve-regelboken och det andra från det andra rollformulärshäftet. Sedan är det trots allt nästan likadana. Jag hade personligen valt ut ett av dem att visa här för att slippa räkna ihop rösterna för att få det totala för En Garde! III, men det är trots allt inte min blogg. =)

   • Arfert

    Jag gillar EnGarde3-formuläret, men jag skulle vilja ha en version för utskrift utan den svarta bottenplattan… dels (naturligtvis) för att spara toner, dels för att de flesta skrivare inte fixar utfall, och då blir det en hård kant runt om. Snyggare om bakgrunden tonar ut i vitt där.

    • Tack. Och det är faktiskt något vi har tänkt på. Det finns en variant som är anpassad för att minimera toner-/bläckåtgång på hemsidan och som inte har grafik ända ut i kanterna. Jag tycker i och för sig inte att den är lika snygg, men den borde göra livet mycket lättare för dem som betalar sin egen toner.

 • Omröstningen stänger kl 19:39 den 25/10. Bara så att ni vet.

 • Alex

  Noir, helt klart!

 • Jonas Hangvar

  Mutant Chronicles 2

 • Simon

  Meh. Det är så många, och många är så likvärdiga, så jag tycker man skulle få rösta på de TRE snyggaste. Tror jag skulle bli mycket mindre random.

  Kan man få det, tack? :)

 • Jag vill också rösta på det fulaste karaktärsbladet!
  Fast jag skulle få sjuk beslutsångest…