• Helt okej faktiskt. Har sett sämre och det kunde ha varit lite bättre. Nu ser det i alla fall ut som ett rollformulär värt ett rollspel som Drakar och Demoner.

 • Zapp

  Men är det fullt interaktivt och elektroniskt uppdateringsbart, sparas automatiskt, innehåller länkar till alla relevanta regelavsnitt och…

  …äsch.

 • Är det någon som ritar något i porträttrutan någonsin?

  • Ja, jag, alltid.

   • Jag har dock inte ritat nått porträtt på min Dark Sun wizzard ännu, men det beror på att jag inte riktigt vet hur jag ska rita bilden som jag vill ha den.

  • Peter

   Va? Utan karaktärsporträtt gills inte rollpersonen!!

   • Zapp

    Fast med mina artistiska kunskaper är min erfarenhet att jag får lättare min karaktär godkänd utan än med porträtt… ;-)

    Tacka vet jag Byakhee!

    • Jag vet inte om jag skulle stå ut med att titta på mitt rollformulär om jag ritat porträttet själv :)

     Annars tycker jag om formuläret, passar bra till världen liksom.

 • En smula gåtfullt bara att det inte går att komma åt genom online-tjänsten.

  Just sayin’

 • Henrik Eriksson

  Läser jag favoriserade vapenhandlingar… slik krånglig svenska ger mig träsmak!

 • Läraren gillar vissa vapenhandlingar mer och så får de högre betyg. Det är så typiskt.

 • Personligen hatar jag porträttet. De gånger jag försöker använda rutan blir jag besviken och känner att min fantastiska karaktär blev en tragisk figur. Den tar upp plats och hör inte hemma på ett rollformulär. Det ska bestå av rutor, siffror och ord. Knappt meningar! På det viset är formuläret annars bra då det knappt går att skriva mer en ett ord innan rutan tar slut.

  Härmed anser jag att porträttrutan bör förstöras.

  • De gånger jag försöker använda rutan blir jag besviken och känner att min fantastiska karaktär blev en tragisk figur. Den tar upp plats och hör inte hemma på ett rollformulär. Det ska bestå av rutor, siffror och ord.
   Du kan ju annars skriva rollpersonens utseende i rutan.

   • Sanning! Men det är alltid svårt att skriva i cirklar, om ens karaktär inte är rund som en ost förståss!

    Jag tycker inte alls porträttrutan hör hemma på ett rollformulär. Rollspel handlar för mig om att visualisera berättelsen och karaktärerna för mitt inre öga. Att någon ritar en tarvlig streckgubbe ger inte mig någonting. Vi kan ju inte alla ha en Bergting, Bonner eller Gullbrandsson i förening.

    NER MED PORTRÄTTRUTAN!

 • Det här var riktigt stiligt måste jag säga! Fina och stämningsfulla krussiduller som inte blir för mycket. Får mig av någon anledning att tänka på det gamla äventyret Maktens Portar, vilket ska ses som allt annat än negativt.

  Angående portträttbild så tycker jag att ett rollformulär inte är komplett utan en sådan, men det är väl bara för att jag gillar att teckna:)

 • Stackars porträttrutan, det verkar som att ingen gillar detta fina (om ofta tomma) tillskott till rollspelsformulären. Som dålig men aspirerade tecknare minns jag glatt för 15 år sedan KULTs stora fina porträttruta, där kladdades det friskt!

  Och om man är riktigt cool kan man alltid beställa en custom bild av Bergting eller de andra supertecknarna. Hehe… snacka om att få en hållhake på SL, som (hoppas jag) inte bara kan avrätta din RP i introäventyret ;)

 • Kolb

  Vapen och skodldar?

  Andras porträttrutor är det enda ställe jag sett fantasykonst jag tycker om :I

 • mickenyfiken

  Jag tycker att det nya regelsystemet med få färdigheter är jättebra. Men rollformuläret är inte riktigt det jag önskade och representerar inte reglerna på bästa sätt.

  Huvudproblemet jag har är att det är alldeles för många ihopträngda rutor på formulärets framsida. Det skapar ett rörigt intryck och får regelsystemet att verka krångligare än vad det är.
  Jag gillar heller inte riktigt blandningen av regler på framsidan och hade hellre sett en tydligare delning där färdigheterna fanns på framsidan och stridsregler, skräck m.m fanns på baksidan.
  I min värld är det mer praktiskt när stridsregler finns på baksidan och man vänder blad då det är strid medan det relevanta som färdigheter finns på framsidan då man använder det oftare.

  Vet inte om jag tycker ramarna är så snygga, tycker inte riktigt det känns så mycket trudvang. Dessutom tycker jag att de ojämna linjerna och storleken på rutor får det att kännas lite amatörmässigt gjort eller framskyndat.

  Bara jag som tycker det känns mer som något till EON än Trudvang?

  I helhet så är det ett snyggt formulär och egentligen inte så mycket sämre än dom tidigare. Jag hade personligen föredragit ett annat upplägg och layout.