• Erik Granström

  Alltså jag vet inget mer om Doctor Who än att det är en uråldrig institution med många fans. Om man skulle vilja börja utforska, hur gör man lämpligen?

  • Du börjar med ”rebooten” från 2005, med Christopher Eccleston som den 9:e Doctor Who, Man behöver inte sett ett dugg av de gamla avsnitten (serien hade ju urpremiär 1963).

   Jag började kolla på det viset för någon månad sedan. Ibland känner jag att jag vill veta mer bakgrund (men egentligen inte behöver jag inte någon mer info – det handlar mer om vanlig nördig nyfikenhet)till vissa grejer som dyker upp i serien, och då kollar jag in gamla avsnitt från the olden days.

   Börja alltså med avsnittet som heter ”Rose” från 2005. Specialeffekterna är ganska sådär hela första säsongen, och corny-faktorn är ganska hög avsnitt 1-5 … men sen … SATAN vad det ger utdelning.

   • Erik Granström

    Vet du om man kan köpa dem någonstans i samlingsbox eller är det nätets obskyra gränder som gäller? Låter som något för mig eftersom jag alltid gillat sf (mer än fantasy faktiskt), exempelvis Star Trek, Firefliy etc. Köpte Iain M Banks senaste Culture-roman så sent som igår.

  • Och Tilde (@tildedrinkstea på Twitter) tror att du kommer bli övertygad av detta filmklipp: http://www.youtube.com/watch?v=Hmv80q5fAWU&feature=youtu.be&t=12m18s

  • Zapp

   Själv kan jag inget om Dr Who…

   …mer än att jag vet det finns folk som tittar enbart för scenerna där kameran tittar upp under de korta kjolarna hos doktorns assistent :)

 • Det som är så schysst är att jag som tittare varit med och sett alla referenser hända. Jag har varit med och sett mytologin byggas upp inte bara fått den serverad :)