Stockholm faller

Stockholm City Hall

Setting

Stockholm, 1976.

Rollpersoner

Urverksvampyren, estradören, pistolprinsessan, zumorfen, vattumannen, kaospiloten.

Handling

Astronomen Adriaan van Maanen fejkade sin egen död 1946 för att ostört kunna resa till den parallella Vintergata hans instrument upptäckt decennier tidigare. Nu är han tillbaka – i spetsen av en metagalaktisk invasionsvåg.

 • Kosta

  Gillar urverksvampyren, pistolprinsessan, zumorfen och kaospiloten – lockande.
  /Kosta

  • Jag är speciellt förtjust i postilprinsessan och zumorfen. Vad ÄR ens en zumorf?

 • Åh vad jag vill spela! Zumorf låter som en ingenjör som inte kan använda saker till dess ursprungliga syfte.

 • Vrång

  Prolog: Norrmalmstorgsdramat är en avledningsmanöver för den slemme astronomens rekognoceringsstyrkor. Estradören och Pistolprinsessan kämpar mot klockan och lägger förhoppningsvis vantarna på chiffernyckeln i tid för att förstå innebörden av kodordet ”Lägg ut!”!