… och Sveriges nya superhjältar är:

Manifesto!

”Manifesto leder den sedan länge förlorade Kampen mot kapitalismen iförd en röd-gul, mycket tajt träningsoverall av 80-talsmodell samt en lite sliten mantel. Han är beväpnad med hammare och skära. Manifestos svaga sida är att han i hemlighet så smått börjat tvivla på sin egen ideologiska bas vilket han kompenserar med hätsk aggressivitet. Han är i sena 70-årsåldern, bitter och alkoholiserad.”

Motivering: Klassisk superhjälte från 70-talet som fått en ny spinn á la Kapten Stofil.

Man Dude!

”Iförd sina brandsäkra snickarbyxor, sitt snickarbälte med all världens verktyg, sitt skottsäkra brösthår och extremt manliga skägg åker han runt i sin Kara-Car och bekämpar fuskbyggen och brott i allmänhet!”

Motivering: Trots det engelska namnet luktar Man Dude svensk arbetaröverklass på långa vägar. Ordvitsar som ”Kara-Car” är så mycket Supergänget att jag får gåshud.

Kapten Europa!

”Flyger runt i medlemsländerna i min stjärnbemängda cape och bekämpar böjda gurkor och statliga monopol. I bland får jag hjälp av den fjuniga Privatiseringspojken och hans nyliberala konkurrenskrafter, eller den vise gamle CAP-bonden som får superkrafter av att dricka subventionerat vin.”

Motivering: Superhjältar och samhällskritik är en kombination som inte går av för hackor. Kapten Europa visar vägen till ett vackrare Europa.

Läder-Leffe!

”Tvekar aldrig att ta sig an de riktigt stygga skurkarna och vill gärna själv bli uppspänd på lampan till Lädersignalen!”

Motivering: Lädersignalen. Vad mer behövs sägas?

Räkmackan!

”Produkt av en god stamtavla och Fortunas eviga kärlek. Glidare på övernaturlig nivå. Superflyt. Immun mot motgångar. Om brott bekämpas är det huvudsakligen en slump.”

Motivering: Alexander Lukas goes superhjälte. Det finns något påtagligt 10-tal över denna Stureplans-Stålman.

Supergrattis allihopa, ni har vunnit varsitt superexemplar av det superfantastiska superhjälterollspelet Supergänget. Ni bör få ett mejl inom kort.