Idé: Midgrims sista hopp

stylish orc

Allt är väl i fantasyvärlden Midgrim. Dvärgarna knegar i gruvan, riddarna stångar av varandra från hästar och alverna spelar harpa i trädtopparna. En och annan kentaur går runt och är cool på savannen. Ett gäng magiker håller till i ett torn.

Då anländer en armada rymdskepp till Midgrim och lasrar sönder hela civilisationen från omloppsbana. Överlevare förslavas eller förs bort till ett okänt öde. Vart enda uns av motstånd utplånas av rymdisarnas nanotechvapen. Planeten i sig börjar förvandlas till en enda stor gruva.

Allt hopp är ute.

Eller?

Ute i den oländiga vildmarken, i världens glömda vrår, förruttnade hörn och stinkande hålor lever de fördrivna och hatade. Orcherna. Trollen. Vättarna. Nekromantikerna. Monstren.

Bortglömda av rymdvarelserna ser de hur deras forna fiender krossas, hur världen raseras. De inser att det bara är en tidsfråga tills det är deras tur.

De inser att de bara har ett val:

De måste slåss.

Inspiration: Wastelands, européernas kollonialisering av Amerika, all invasions-scifi du kan komma på, Drakar och demoner-modulen ”Svartfolk”, romanen ”Grunts”, Finska vinterkriget.