Nörda loss med Netflix?

Streamingtjänsten Netflix lanserades i Sverige i veckan. Jag skaffade mig ett konto, och allt funkar bra. Jag tänker inte gagga om det tekniska här, utan bara vad som finns – och inte finns – i form av tv-serier att kolla på för en nörd som mig.

Finnes

Doctor Who. Finnes: De första fem säsongerna. Men inte den sjätte, som ändå avslutades för ett år sedan. Tydligen är s6 tillgänglig på amerikanska Netflix, av någon anledning. Lite trist, för jag har just kollat klart på s5.

Torchwood. Alla avsnitt som sänts hittills finns tillgängliga.

Red Dwarf. Allt utom den som rullar nu (den 10:e).

Buffy the vampire slayer. Rubbet finns.

Firefly. Alla avsnitt (skandal vore det annars!).

Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Båda säsongerna.

Dollhouse. Båda säsongerna.

Upp till kamp. Den svenska miniserien finns i sin helhet.

Spaced. Åh denna fantastiska serie! Som tur är finns alla avsnitt tillgängliga.

Peep show. Den bästa brittiska humorserien ever? 3 säsonger av 7 finns. En bra början, men varför inte rubbet?

Misfits. 3 säsonger av denna fantastiska superhjälteserie – vilket är alla som hittills visats. Den fjärde börjar sändas i Storbritannien senare denna månad, så den lär man inte så se på ett tag.

Falling skies. Första säsongen finns.

Saknas

Angel. Babylon 5. Lexx. Månbas Alpha. Farscape. Till exempel. Få nya scifi-serier finns. Dessutom saknas Star trek nästan helt. Ingen av tv-serierna, och bara tre av filmerna (First contact, Insurrection, Nemesis). Det är ju trist. Skulle vara trevligt med TNG i alla fall.

Det jag verkligen saknar är en releaseplan. Ett schema helt enkelt. Kommer säsong 6 av Doctor Who dyka upp om en vecka, eller om ett år? Den informationen är ju ganska avgörande för om jag ska se den på annat håll istället för att vänta.

En fråga

Har ni testat Netflix, och vad tycker ni? Finns det några guldkorn som jag har missat?