”Our long term plan is to release a new Star Wars feature film every two to three years.”

Disney köper LucasFilm och flera nya Star Wars-rullar är på g. Stora nyheter för en nörd, och – tror jag – positiva nyheter. LucasArts har ju varit kreativt vanskött under lång tid tack vare George Lucas diktatorskap, och Disney har om och om igen bevisat sin fingertoppskänsla när det kommer till nördfranschice. Se bara på vad de gjort tillsammans med Marvel de senaste åren. Detta kan vara vår chans att få de Star Wars-filmer vi alltid längtat efter.

Man kan ju hoppas.

Men, okej, en ny spelfilm varannat år? Som min kollega Stefan kommenterade på Twitter: Vad ska de handla om? Om jag får gissa så finns det två spår.

  1. The Old Republic. Här finns det oerhörda mängder guld att gräva. De två Knights-spelen är och förblir något av det bästa jag spelat, storymässigt. Jag skulle inte säga nej till en rak filmatisering av dem. Det faller sig också naturligt att knyta nya filmer till onlinerollspelet, Star Wars: The Old Republic.
  2. Övriga expanded universe, speciellt tiden efter Return of the Jedi. Kanske New Jedi Order? Det är ju fortfarande möjligt att göra filmer där originalskådisarna är med – de flesta är vid liv än. Eftersom NJO utspelar sig typ 20 år efter Jedi, vaffan hyr in Ford, Hamill och Fisher redan idag!

Vad har ni för farhågor och förhoppningar?