Hurra för Riotminds!

TrudvangChronicles_LogoENG

Riotminds omtalade ”bomb” presenterades idag och består av en ny version av Götterdämmerung (känt sedan tidigare), en helt ny onlinetjänst, en ny version av Drakar och demoner, samt att DoD lanserad på engelska under namnet Trudvang chronicles.

Det mest intressanta här är onlinetjänsten, som innehåller allt den gamla versionen inte gjorde: Automatiserade tärningsslag, rollpersonsskapande, chatt, videokonferenser, med mera. Tjänsten är ”optimerad för dator (stationär och laptop) och läsplatta men kommer att gå att nå även via en smartphone”. Vad det innebär att något ”går att nå” från en mobil vettefan; någon sorts begränsning av funktionerna kanske?

Redan finns det en del tjänster av liknande slag som fungerar ok, Fantasygrounds till exempel, men än så länge har jag inte stött på något som faktiskt är genuint bra. Om Riot har lyckats knäcka den nöten, och skärmdumparna ser onekligen lovande ut, så kan det här bli riktigt stort.

Angående den andra stora nyheten, att en DoD lanseras på engelska, så är det bara att applådera och, eventuellt, säga ”What took you so long?”. Riots största tillgång har alltid varit spelvärlden Trudvang, en setting med enorm potential och det är ett naturligt nästa steg att göra den tillgänglig för en större publik.

Om jag får önska något så är det att Riotminds passar på att ”reboota” värden, för just nu är Trudvang en ganska överskådlig kampanjplats. Otaliga faktaspäckade böcker och äventyr gör det lite svårt för en nykomling, eller till och med en återkommande turist som jag, att veta var man ska börja.

Hurra och lycka till, Riotminds!