Om

Hej och välkommen till Piruett. Jag heter Magnus och det är jag som skriver här. Jag skriver om saker jag gillar, om filmer och spel och böcker och tv-serier och alla möjliga konstigheter. Om saker jag hittar på nätet, om saker folk tycker, om sex och feminism och drakar och rymdvarelser och orättvisor.

Ibland skriver jag långt, ibland skriver jag kort, ibland skriver jag ”hen”, ibland lägger jag upp en bild. Vissa perioder skriver jag ofta, andra perioder är det ganska tyst här.

Mest av allt skriver jag för att det är roligt, med förhoppningen att du ska tycka det är roligt att läsa. Jag kan dock inte lova att just du kommer att gilla allt jag skriver. Om du någon gång känner dig kränkt eller upprörd över något av mina inlägg så ber jag dig blunda, andas djupt, räkna till tio och därefter ta en kopp te eller kanske se en bra film. Jag är ju ändå bara nån jäppe på internet.

Piruett har funnits sedan januari 2007. Jag startade den för att jag var uttråkad. Det första inlägget handlade om Peter Bergtings ”The portent”, det mest besökta om svenska rollformulär och det mest kommenterade om kön och rollspel.

Under åren med bloggen har jag anklagats för att ha en hemlig feministisk agenda (sant förutom att den inte är hemlig), göra en höna av en fjäder (osant, men vissa människor har sådana skygglappar att de inte skulle se hönan om den så kastades i ansiktet på dem) samt ta saker på för stort allvar (ibland sant, ibland osant). Jag har även blivit bjuden på en öl av Magnus Seter.

Till vardags jobbar jag som redigerare på pappersversionen av Aftonbladet Klick. Ibland är jag med Aftonbladets filmprogram, där tittare bland annat kallat mig ”Sagan om ringen-fansens Lars Vilks”, ”Lika gnällig som Sheldon i The Big Bang Theory” och ”En jävla idiot”. Ibland skriver jag saker för min arbetsgivares räkning. Den här bloggen har dock ingenting med Aftonbladet att göra. Den är min privata lekplats.

Om du av någon anledning skulle vilja kontakta mig så rekommenderar jag dessa två alternativ:

Jag hoppas att du och jag kommer att trivas ihop.